BuzzyBeeForum
http://www.buzzybeeforum.nl/

Friese domeinnaam voor website
http://www.buzzybeeforum.nl/viewtopic.php?f=291&t=33338
Pagina 1 van 1

Auteur:  René [ 07 okt 2011, 12:13 ]
Berichttitel:  Friese domeinnaam voor website

Friese domeinnaam voor website

Friesland, de provincie met zijn eigen taal, cultuur en tradities, ontbrak het tot nu toe aan een eigen internet domein. Daar is nu verandering in gekomen: het is nu voor Friezen mogelijk om domeinnamen te registreren die eindigen op .FR.
Eigenlijk hoort de .FR extensie bij Frankrijk, maar die kan natuurlijk ook prima worden gebruikt voor Friese domeinnamen. Het is alleen erg vervelend, dat om een .FR domein te mogen registreren je in Frankrijk moet wonen of de Franse nationaliteit moet hebben.
Domeinnamme.fr is een initiatief van een webhostingbedrijf in Frankrijk met een Friese eigenaar. De Friese domeinnamen worden geregistreerd op naam van de aanvrager, maar met het adres van het Franse bedrijf. De aanvrager blijft daardoor ten allen tijde eigenaar van de domeinnaam en bepaalt zelf wat hij daarmee wil doen.
Het is bijvoorbeeld mogelijk om de .FR domeinnaam aan een bestaande website te koppelen. De website is dan bereikbaar onder beide namen en dat zorgt onder andere voor een betere vindbaarheid door zoekmachines als Google.

Het is natuurlijk ook mogelijk om onder de .FR naam een (Friestalige) website te bouwen. Het wordt steeds moeilijker om passende .NL en .COM domeinen te vinden; Friezen en Friese bedrijven kunnen dat omzeilen door een .FR domein te gebruiken. Het is voor Hollanders natuurlijk ook niet verboden om hier gebruik van te maken.
Op de site van domeinnamme.fr staat een aantal handige hulpmiddelen om een echte Friese website te bouwen.

Voor verwarring tussen Franse en Friese websites zijn we niet zo bang. Het taalverschil is zo groot, dat er op geen enkele manier vergissingen kunnen ontstaan.
Registratie van een Friese domeinnaam via domeinnamme.fr kost slechts € 9,00 (incl. BTW, € 7,56 excl.) per jaar.

Nadere informatie:
http://domeinnamme.fr
[url]ynfo@domeinnamme.fr[/url]

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/